artikel

Rundertartaartjes met avocadocrème, pittig belegen kaas en Leffe Blond

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
acht rundertartaartjes
een rijpe avocado
1 dl kippenbouillon
vier eetlepels geraspte pittig belegen kaas
twee eetlepels olijf- of zonnebloemolie
twee eetlepels roomboter
vier eetlepels crème fraîche
1 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)
twee eetlepels fijn geknipte peterselie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De rijpe avocado schillen, pit verwijderen en met een vork zo fijn mogelijk maken tot een glad, egaal geheel. Kippenbouillon goed verwarmen tot het kookpunt. Hittebron verlagen en de gepureerde avocado met het bier erdoor roeren. Blijven roeren en vervolgens geraspte kaas en crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. Een mengsel van olie en roomboter verwarmen in een koekenpan en hierin de rundertartaartjes om en om bakken, tot beide kanten goudbruin van kleur zijn. Zo warm mogelijk serveren met avocadocrème. Garneren met fijn geknipte peterselie. Serveren met aardappelkroketjes, in boter gestoofde dunne sperzieboontjes en een goed gekoeld glas Leffe Blond.

Reageer op dit artikel