artikel

Salade met gerookte kip, een dressing van mosterd en croutons van focaccia

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:
Mosterddressing

 • 90 cl azijn
 • 270 cl zonnebloemolie
 • 75 g honing
 • 60 g mosterd, grove
 • 90 g mosterd, fijn
 • 15 g groentebouillonpoeder
 • 15 g knoflookpulp, kant-en-klaar
 • 120 g mayonaise

Croutons van focaccia

 • 0,5 focaccia met rozemarijn, kant-en-klaar

Maaltijdsalade

 • 1 kilogram gerookte kipfilet
 • 1 krop rode sla
 • 1 krop frisé
 • 300 g rucola
 • 2 bosjes kervel
 • 200 g tomaten
 • 200 g Parmezaan flakes, kant-en-klaar
 • 100 g pijnboompitjes

saladeBereidingswijze:

Doe voor de mosterddressing de azijn in een bekken. Voeg al roerend en druppelsgewijs de zonnebloemolie toe. Voeg vervolgens de resterende smaakstoffen toe, met als laatste de mayonaise.

Vries voor de croutons van focaccia het focacciabrood een dag voor de bereiding in. Haal het brood bevroren uit de vriezer. Snijd het brood over het smalle vlak op de snijmachine, stand 6. Leg deze stukken brood op bakpapier, op een bakplaat. Bak vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 8 minuten. Haal de croutons uit de oven en laat afkoelen tot gebruik.

Snijd de gerookte kipfilet in de lengterichting op de snijmachine, stand 2. Was de sla. Sla droog in de centrifuge. Snijd de rode sla en frisé grof. Doe in een bak. Ontdoe de rucola van de steeltjes en voeg deze toe. Meng het geheel.

Was de tomaten. Snijd ze in blokjes.Leg de kipfilet plat op het bord zoals op de foto. Leg de sla in het midden. Leg de tomatenstukjes aan het uiteinde van het vlees. Lepel dressing over de sla, tomaten en rondom. Strooi de parmezaanflakes en pijnboompitjes rondom. Garneer met geplukte kervel en croutons van focaccia.

Reageer op dit artikel