artikel

Salade van eendenborstfilet, zoete aardappel en Westmalle Trappist Dubbel

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 2 eendenborstfilets 200 gram zoete aardappelen 100 gram wit van prei 2 eetlepels hoisinsaus 0,5 dl kippenbouillon 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 75 gram gemengde soorten sla sprietjes bieslook 8 kerstomaatjes 2 dl Westmalle Trappist Dubbel (flesje van 33 cl) peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze: Gemengde slasoorten […]

Ingrediënten voor vier personen:

2 eendenborstfilets

200 gram zoete aardappelen

100 gram wit van prei

2 eetlepels hoisinsaus

0,5 dl kippenbouillon

3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

75 gram gemengde soorten sla

sprietjes bieslook

8 kerstomaatjes

2 dl Westmalle Trappist Dubbel (flesje van 33 cl)

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Gemengde slasoorten in stukjes scheuren, wit van de prei in dunne ringetjes snijden, afspoelen en afzonderlijk in een vergiet laten uitlekken. Zoete aardappel schillen en in water met een snufje zout beetgaar koken. Laten afkoelen en in gelijkmatige plakjes snijden.

Eendenborstfilets ontvellen en in dunne reepjes snijden. Olie in een wok verwarmen en de reepjes filet roerbakken. Vervolgens de ringetjes prei toevoegen. Goed roeren, hoisinsaus (verkrijgbaar bij Chinese toko’s), kippenbouillon en het bier toevoegen en nog 2 tot 3 minuten al roerende verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

Uitgelekte sla over de borden verdelen, plakjes zoete aardappel in het midden leggen en de reepjes eendenfilet en saus over de zoete aardappel verdelen. Garneren met sprietjes bieslook en gehalveerde kerstomaatjes. Een gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel hierbij drinken (op keldertemperatuur).