artikel

Salade van fazantenborstfilet, bospaddestoelen, bacon en La Trappe Bock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

 • 2 fazantenborstfilets
 • 2 sjalotjes
 • 4 plakjes bacon
 • 200 gram gemengde bospaddestoelen
 • 2 eetlepels roomboter
 • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 • 2 dl La Trappe Bock (flesje van 30 cl)
 • 50 gram eikenbladsla
 • 50 gram kropsla
 • sprietjes bieslook
 • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sla in stukjes scheuren, afspoelen en goed in een vergiet laten uitlekken. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Bospaddestoelen goed (met een borsteltje) schoon vegen en in gelijkmatige plakjes snijden.

Fazantenborstfilets met weinig zout en peper bestrooien. Een mengsel van 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de fazentenborstfilets aan iedere kant gedurende 3 minuten bakken. In aluminiumfolie wikkelen en in een matig verwarmde oven warm houden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verwarmen en de bospaddestoelen al roerende bakken. Het bier toevoegen en nog 3 tot 4 minuten al roerende goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

De plakjes bacon om en om krokant bakken in een koekenpan met antiaanbaklaag. Af laten koelen op keukenpapier en verkruimelen. Fazantenborstfilets in gelijkmatige dunne plakjes snijden. Uitgelekte sla en de plakjes over de borden verdelen en de boschampignons met saus over de filets lepelen. Garneren met de verkruimelde bacon en enkele sprietjes bieslook. Serveren met ciabatta of toast, vergezeld van een goed gekoeld glas La Trappe Bock.

Reageer op dit artikel