artikel

Saustips

Horeca

Saustip 1 Ooit een Top 10 gemaakt van uw hardlopende producten (in aantallen en in omzet)? Wees niet verbaasd als na de frites, frikandellen, kroketten, kaassouflees en gehaktstaven en bereklauwen de diverse sauzen op een zesde of zevende plek komen. Doseer dus zuinig en reken een goede prijs. U kunt zich eenvoudig verslikken in de […]

Saustip 1

Ooit een Top 10 gemaakt van uw hardlopende producten (in aantallen en in omzet)? Wees niet verbaasd als na de frites, frikandellen, kroketten, kaassouflees en gehaktstaven en bereklauwen de diverse sauzen op een zesde of zevende plek komen. Doseer dus zuinig en reken een goede prijs. U kunt zich eenvoudig verslikken in de sauzen.

Saustip 2

Geef sauzen een aparte plek op uw kassasysteem, verdeel ze desnoodsnog onder in drie verschillende groepen. Te denk valt bijvoorbeeld aan de groepen ‘rode sauzen’, ‘gele sauzen’ en ‘warme sauzen’.

Saustip 3

Hoeveel fritessaus geeft u? Een normale portie is 45 tot 50 gram. In de praktijk blijkt dat veel ondernemers en hun werknemers al snel boven de 60 gram uitkomen, er zijn zelfs uitschieters van 70 tot 80 gram. Goed portioneren is snel verdiend. Controleer regelmatig uw afvalbakken! Lege fritesbakjes waarin nog veel saus is achtergeblven, zijn een mooie indicatie!

Saustip 4

Satésaus komt bij de meeste cafetaria’s nog altijd uit de bain-marie. Satésaus dampt in en koekt ook aan de lepel. Omdat de lepel aankoekt is, zult u automatisch vaker scheppen om een goede portie te krijgen. Hierdoor geven de meeste cafetaria’s ongemerkt teveel satésaus. Maak dus regelmatig de lepel schoon en schep met die schone lepel gewoon één keer per portie. Er zijn ook satédispensers in de handel, maar die hebben meestal als nadeel dat de satésaus op een gegeven moment koud wordt.

Saustip 5

Wat voor al uw producten geldt, geldt zeker ook voor sauzen. Verricht een calculatie voor- en achteraf. U kunt natuurlijk van tevoren prachtig bekijken hoeveel porties u uit een emmer of zak denkt te halen, maar als uw personeel minder zuinig doseert als u, is het maar de vraag of deze berekening achteraf ook klopt.

Saustip 6

Zet altijd een extra behuizing met saus klaar, zodat u in piekuren snel op een nieuwe behuizing kunt overschakelen.

Saustip 7

Maak gebruik van doseerbare pompsystemen om een efficiënte dosering te bewerkstelligen.

Saustip 8

Door gebruik te maken van modern vormgegeven systemen, bespaart u ruimte op uw counter en kunt u gemakkelijk meerdere sauzen naast elkaar presenteren.

Saustip 9

Door gebruik te maken van sauzen in een Bag-in-Box-verpakking heeft u minder opslagruimte nodig.

Saustip 10

Bag-in-box-verpakkingen reduceren de hoeveelheid afval. Minder afval betekent minder afvalcontainers en bespaart u als ondernemer weer geld.

Saustip 11

Probeer bij iedere snack een saus mee te verkopen. Dit zorgt voor een hogere kassa-aanslag en dus een hogere opbrengst.

Reageer op dit artikel