artikel

Soorten contracten

Horeca

U weet welk soort mensen u nodig heeft. Bedenk dan of u vaste of tijdelijke medewerkers wilt. Of ze parttime of fulltime moeten werken. Wilt u een receptioniste die een vertrouwd gezicht wordt in de ontvangsthal van uw hotel en moet zij daarnaast de administratie doen? Een vast contract is dan waarschijnlijk de beste vorm. […]

U weet welk soort mensen u nodig heeft. Bedenk dan of u vaste of tijdelijke medewerkers wilt. Of ze parttime of fulltime moeten werken. Wilt u een receptioniste die een vertrouwd gezicht wordt in de ontvangsthal van uw hotel en moet zij daarnaast de administratie doen? Een vast contract is dan waarschijnlijk de beste vorm. Zo is de bedrijfscatering bijvoorbeeld heel geschikt voor herintredende moeders. Zij werken van 10.00 tot 15.00 uur en kunnen ook nog de kinderen naar school brengen en weer ophalen.

Een medewerker is in vaste dienst als hij voor langer dan twee weken wordt aangesteld. Hij moet dan een arbeidsovereenkomst krijgen van minimaal vier uur per week. Hierbij mag u een gemiddelde arbeidstijd van 52 uur per kwartaal aanhouden. Dit betekent dat de medewerker niet iedere week vier uur moet werken, maar wel ten minste 52 uur per kwartaal.

Heeft u veel te maken met topdruktes en rustige tijden. Dan is een pool oproepkrachten ideaal. Deze zet u in wanneer u denkt dat het nodig is. Zo bespaart u onnodige kosten doordat een vaste medewerker werkt terwijl er niets te doen is.

Reageer op dit artikel