artikel

Spitskool met courgette, kastanjechampignons en De Leckere Dubbel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 gave (grote) spits- of savooienkool bladeren
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 kleine courgette
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • 1,5 dl De Leckere Dubbel (Flesje van 30 cl)
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De gave (grote) spits- of savooienkool bladeren afspoelen en vervolgens met een snufje zout beetgaar koken. Kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant van het steeltje verwijderen en in gelijkmatige stukjes snijden. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Courgette halveren, zoveel mogelijk het wit verwijderen en in dunne reepjes snijden.

Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de kastanjechampignons samen met de sjalotjes roerbakken. Het bier en de bouillon toevoegen en 3 tot 4 minuten op een hoge hittebron goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de reepjes courgette roerbakken. Ervoor zorgen dat de reepjes beetgaar blijven. Op smaak brengen met peper en zout. De reepjes courgette over de (lauwwarme) koolbladeren spreiden en de champignons met saus hierover verdelen. Met fijngeknipte bieslook garneren.

Als voorgerechtje serveren. Opdienen met stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas De Leckere Dubbel.

Reageer op dit artikel