artikel

Stuw omzet met fraaie koffievariaties

Horeca

De opmars van koffie zet door. De populariteit van de drank blijft toenemen in de horeca. Vooral door de kwaliteitsimpuls. Gasten willen betere koffie en meer variaties. Speel daar op in en haal zo meer omzet uit koffie. Of: rechtvaardig zo uw prijsstelling voor een bakkie leut. Serveer een smaakvolle bak en vergeet de koffievariaties […]

De opmars van koffie zet door. De populariteit van de drank blijft toenemen in de horeca. Vooral door de kwaliteitsimpuls. Gasten willen betere koffie en meer variaties. Speel daar op in en haal zo meer omzet uit koffie. Of: rechtvaardig zo uw prijsstelling voor een bakkie leut. Serveer een smaakvolle bak en vergeet de koffievariaties niet op uw koffiekaart te zetten. Het gaat meer om kwaliteit dan om kwantiteit. In ons koffiedossier vindt u talrijke professionele koffierecepten. Laat u inspireren door deze recepten en scoor met koffie.

Hier alvast een voorproefje:

Freshpresso

Ingrediënten:

Espresso mint siroop

Pepermuntje

Melkschuim

Bereiding:

Leg het pepermuntje onder in een jockey likeurglas. Doe hierop een klein laagje mint siroop. Maak een dubbele expresso en giet dit in het likeurglas. Aftoppen met opgeschuimde melk.

V.O.C. Café

Ingrediënten:

Siroop op basis van V.O.C.-kruiden (bruine suiker aangelengd met water en kaneel, kruidnagel, steranijs en nootmuskaat)

Espresso

Room met mokka extract

Bereiding:

Doe een laagje siroop in een wijnglas. Maak een dubbele espresso en verwarm ondertussen de V.O.C.-siroop met de stoomtuit. Voeg de espresso toe aan de siroop en roer goed door. Top het geheel af met vloeibare room en een beetje mokka extract.

Café Brûlé

Ingrediënten:

Dubbele espresso

Basis crème brûlé met eidooier

Gegaarde crème brûlé met eidooier

Bruine rietsuiker vermengd met fijne witte suiker

Brander

Bereiding:

Vul 1/8 van een stenen of porseleinen kop met de basis crème brûlé zonder eidooier. Maak hierop een dubbele espresso. Vul de kop af met een laagje crème brûlé met eidooier. Strooi hierop een laagje suikermix en brandt het dicht met een brander. Suikerlaag laten afkoelen en dan serveren.

Alles weten over koffie? Ga dan naar ons uitgebreide koffiedossier. Hierin naast vele recepten ook informatie over de kostprijs van koffie, trends in koffieland en een beslissingsboom om de juiste apparatuur aan te schaffen.

Reageer op dit artikel