artikel

Stylingtips

Horeca

Clips Kleine klemmetjes of clips zijn reuze handig. Allerlei dingen bevestig je ermee aan een bord, een glas, een servetring of wat je ook maar kunt bedenken. Plaatsingskaartjes voor de dinertafel bijvoorbeeld. Schrijf de namen van de gasten op kaartjes, bevestig die aan de clips en klem ze vervolgens aan een glas, een servetring, een […]

Clips

Kleine klemmetjes of clips zijn reuze handig. Allerlei dingen bevestig je ermee aan een bord, een glas, een servetring of wat je ook maar kunt bedenken. Plaatsingskaartjes voor de dinertafel bijvoorbeeld. Schrijf de namen van de gasten op kaartjes, bevestig die aan de clips en klem ze vervolgens aan een glas, een servetring, een bordrand of aan de stoel. Na afloop van het diner kunnen de gasten de naamkaartjes eventueel ook nog als badge gebruiken. Een ander voorbeeld is een menukaartje, vastgeklemd aan een glas; een speelse presentatie en weer eens iets anders dan de staande of liggende kaart.

Verrassingsboom

Als de bladeren zijn gevallen is vast wel ergens een kale boom of tak te vinden die als verrassingsboom kan dienen.Een verrassingsboom is leuk voor bij een buffet. Je kunt er van alles in hangen, zoals snacks, cakes, crackers… Maak bijvoorbeeld snacks in de vorm van kaarsjes: plakjes worst en een kaasblokje op een stokje en klaar zijn ze. Uw gasten zullen het prachtig vinden om hun bord vol te mogen plukken uit de verrassingsboom.Voor de verrassingsboom zijn tal van toepassingen te bedenken. Maak er één speciaal voor kinderen, met snoepjes, en plaats die in de hal. Bij vertrek uit het restaurant mogen ze een versnapering uit de boom plukken.

Papieren zakken

Een ideetje voor het buffet: papieren zakken of draagtassen. Het lijkt misschien simpel, maar het is wel weer net even iets anders dan anders. In dergelijke zakken kunt u allerlei producten op het buffet presenteren: fruit, flessen wijn, broodjes. Wellicht ook servetten en bestek. Zet er in grote decoratieve letters op wat de inhoud is, plaats de zakken op verschillende niveaus en maak er een stijlvol en speels geheel van. Weer heel iets anders dan die porseleinen en zilveren schalen die iedereen al duizend keer gezien heeft.

Er valt nog wel verder te borduren op dit zakkenidee. Ze hoeven niet wit te zijn. Er zijn ook grauwe zakken verkrijgbaar. U kunt er ook hier en daar een neerzetten met één of meer glazen potten met een waxinelichtje er in; dat geeft een heel mooi lichteffect. Doe een beetje (zilver)zand op de bodem en plaats daar de waxinelichtjes (of kaarsen) in, dan schuiven ze niet weg.

Fotoklapper als menukaart

Hoe presenteert u de menukaart? Je zou er een boek over kunnen schrijven, want er zijn talloze manieren. En je hebt menukaarten in alle soorten en maten: grote en kleine, dikke en dunne, vodjes en schilderijen; in hoezen, in standaards, gelamineerd of niet.Daar komt nu nog een ideetje bij: de menukaart in een fotoklapper. De klapper is kant en klaar verkrijgbaar, maar in plaats van foto’s kun je in de hoesjes ook informatie over het bedrijf doen en de menukaart. Of gebruik ‘m naast de menukaart en zet hem op tafel om speciale acties of een dagmenu onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel