artikel

Termen met beginletter I

Horeca

Infusion Aftreksel van kruiden, thee. Inkerven/insnijden Het met een scherp mes in de oppervlakte van bijvoorbeeld vis, een stuk vlees, groenten, of vruchten ondiepe sneden geven. Doel hiervan kan zijn een marinade of andere smaakmakers beter in het product te laten trekken, wat ten goede komt aan de smaak en de malsheid. Ook kan door […]

Infusion

Aftreksel van kruiden, thee.

Inkerven/insnijden

Het met een scherp mes in de oppervlakte van bijvoorbeeld vis, een stuk vlees, groenten, of vruchten ondiepe sneden geven. Doel hiervan kan zijn een marinade of andere smaakmakers beter in het product te laten trekken, wat ten goede komt aan de smaak en de malsheid. Ook kan door het inkerven of -snijden van een product de bereidingstijd aanzienlijk worden verkort.

Inkoken

Zie reduceren.

Invriezen

Een conserveringsmethode waarbij voedingsmiddelen tot een zeer lage temperatuur worden gekoeld. Door de lage temperatuur komt de groei van micro-organismen (die bederf veroorzaken) tot stilstand, wat de houdbaarheid verlengt.

Terug naar het ABC…

Reageer op dit artikel