artikel

Termen met beginletter K

Horeca

Karameliseren Karameliseren heeft tot doel de smaak-, geur- en kleureigenschappen van suiker te veranderen. Door middel van verhitting wordt suiker eerst tot stroop gesmolten en door verdere verhoging van de temperatuur (boven de 154 ºC) worden verdere smaak- en kleurveranderingen op gang gebracht. Klaren Het helder maken van een vloeistof. Koken Het (beet)gaar laten worden […]

Karameliseren

Karameliseren heeft tot doel de smaak-, geur- en kleureigenschappen van suiker te veranderen. Door middel van verhitting wordt suiker eerst tot stroop gesmolten en door verdere verhoging van de temperatuur (boven de 154 ºC) worden verdere smaak- en kleurveranderingen op gang gebracht.

Klaren

Het helder maken van een vloeistof.

Koken

Het (beet)gaar laten worden van verse producten in een laagje water of bouillon van 100 ºC. Worden de ingrediënten in ruim kokend water gelegd, dan sluiten de poriën goed af. Worden ingrediënten in ruim koud water of koude bouillon opgezet, dan worden de smaakstoffen er optimaal aan onttrokken. Water kookt als het borrelt.

Konfijten

Konfijten is een bereidings- en conserveringstechniek waarbij ingrediënten langzaam, op een zacht vuur door en door gaar woren gemaakt, helemaal ondergedompeld in òf vet, voor vlees en gevogelte òf een suikerstroop, voor fruit.

Terug naar het ABC…

Reageer op dit artikel