artikel

Termen met beginletter V

Horeca

Verjus Sap van onrijpe druiven Voorverwarmen Een oven of pan op de gewenste temperatuur brengen voordat het gerecht erin gaat. Hierdoor begint het bakproces vrijwel meteen. Bij een oven duurt dit, afhankelijk van het type en de gewenste temperatuur, 5 tot 20 minuten. Very rare Engels voor vlees dat van binnen nog rauw is. Het […]

Verjus

Sap van onrijpe druiven

Voorverwarmen

Een oven of pan op de gewenste temperatuur brengen voordat het gerecht erin gaat. Hierdoor begint het bakproces vrijwel meteen. Bij een oven duurt dit, afhankelijk van het type en de gewenste temperatuur, 5 tot 20 minuten.

Very rare

Engels voor vlees dat van binnen nog rauw is. Het wordt heel even om en om aangebakken. Op zijn Frans is het bleu.

Vetten

Vet helpt bij de opname van de vitamines A,D, E, en K. Teveel vet is echter niet goed. Daarom is het raadzaam de wat vettere vleessoorten af te wisselen met magere soorten. En als het kan een ‘magere’ bereidingswijze toe te passen, zoals grillen of bakkerellen. Verzadige vetten kunnen het cholesterolgehalte in het bloed verhogen. Onverzadigde vetten blijken in staat het cholesterolgehalte te verlagen.

Vitamines

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden met de dagelijkse voeding worden opgenomen. Ze zorgen voor een goede gezondheid en een normale groei en ontwikkeling. Er zijn 13 verschillende vitamines, elk met een eigen taak.

Vullen

Alle voedingsmiddelen die een holte hebben of waar er een in gemaakt kan worden, kunnen gevuld worden. Van een olijf gevuld met een stukje citroenschil tot een brood waarvan het binnenste kruim is verwijderd.

Terug naar het ABC…

Reageer op dit artikel