artikel

Termen met beginletter W

Horeca

Weken Weken is het laten opnemen van vocht (meestal water) door gedroogde producten (vruchten, bonen) een aantal uur in het vocht te laten staan. Well done Engels woord voor vlees dat doorbakken is. Het vlees is van binnen bijna gaar en lichtroze van kleur. Op zijn Frans is het bien cuit. Wellen Vocht op laten […]

Weken

Weken is het laten opnemen van vocht (meestal water) door gedroogde producten (vruchten, bonen) een aantal uur in het vocht te laten staan.

Well done

Engels woord voor vlees dat doorbakken is. Het vlees is van binnen bijna gaar en lichtroze van kleur. Op zijn Frans is het bien cuit.

Wellen

Vocht op laten nemen door voedingsmiddelen (gedroogd fruit). Om dat proces te versnellen wordt het gedaan in vocht dat rond de 70ºC wordt gehouden.

Wokken

Bereidingswijze van vlees en groenten:

Kleine stukjes vlees kunnen heel gemakkelijk en snel worden bereid in een wadjan of een wok. Laat boter of olie of temperatuur komen in de wok of wadjan en schroei het vlees op hoog vuur snel dicht, zodat opname van overtollig vet wordt voorkomen. Beweeg het vlees voortdurend met een spatel heen en weer zodat het geen kans krijgt om te bakken. het is lekker om net voor het opdienen nog een scheutje ketjap of sojasaus toe te voegenv oor een extra pittige smaak.

Terug naar het ABC…

Reageer op dit artikel