artikel

Tips bij calamiteiten

Horeca

Binnen één minuut moet een gebouw bij calamiteiten leeg zijn. Train daarom uw personeel in het ontruimen van uw horecapand. Minimaal eenmaal per jaar een ontruimingsoefening kan een hoop ellende voorkomen. Zorg bij calamiteiten voor een snelle doorstroming van uw gasten door binnen een straal van twintig meter een deur te plaatsen naar een ander […]

  • Binnen één minuut moet een gebouw bij calamiteiten leeg zijn. Train daarom uw personeel in het ontruimen van uw horecapand. Minimaal eenmaal per jaar een ontruimingsoefening kan een hoop ellende voorkomen.
  • Zorg bij calamiteiten voor een snelle doorstroming van uw gasten door binnen een straal van twintig meter een deur te plaatsen naar een ander brandcompartiment.
  • Voorkom dat brand zich snel verspreid door compartimentering.
  • Check regelmatig uw noodverlichting. Vervang minimaal een keer per twee jaar de batterijset van de noodverlichtingsborden.
  • Zorg voor gecertificeerde brandblussers. Laat brandblussers tijdig controleren zodat u zeker weet dat ze het doen bij tijden van nood.
  • Betrek de brandweer bij uw verbouwingsplannen. Leg ze daarom in een vroeg stadium uw bouwplannen voor. De brandweer is adviserend en beoordelend en u voorzien van behoorlijk wat tips. Meer informatie kunt u verkrijgen bij het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (NIBRA).
Reageer op dit artikel