artikel

Tips over verlichting

Horeca

Stem het licht beter af op de aanwezigheid van personeel door het aanbrengen van meerdere lichtschakelgroepen. Hierdoor kunt u in rustige periodes het licht uithouden, in ruimtes waar zich geen gasten bevinden. De gemiddelde besparing bedraagt circa vijftien procent op het energieverbruik voor verlichting Verbeter de hoeveelheid licht per lichtbron met behulp van spiegeloptiekarmaturen. Spiegels […]

  • Stem het licht beter af op de aanwezigheid van personeel door het aanbrengen van meerdere lichtschakelgroepen. Hierdoor kunt u in rustige periodes het licht uithouden, in ruimtes waar zich geen gasten bevinden. De gemiddelde besparing bedraagt circa vijftien procent op het energieverbruik voor verlichting
  • Verbeter de hoeveelheid licht per lichtbron met behulp van spiegeloptiekarmaturen. Spiegels in de armatuur zorgen voor meer licht. Hiermee zijn flinke besparingen mogelijk op het energiegebruik omdat u simpelweg minder lichtbronnen nodig heeft en minder installatiekosten.
  • Vervang kleine spots, zoals kopspiegellampen en reflectorlampen door laagvolt-halogeenspotjes. Deze zijn ook verkrijgbaar in koudlichtuitvoering. Hierbij voert de lamp de warmte af aan de achterzijde zodat belichte etenswaren of bloemen minder snel bederven. Binnen vier tot zes jaar verdient u deze investering terug.
  • Installeer in hotels een schakelkast die automatisch bij de receptie de verlichting en verwarming terugschakelt, als de sleutel van de kamer in het paneel bij de balie wordt gedaan. Als het baliepersoneel de sleutel eruit haalt, schakelt de verwarming en verlichting aan. Gebruik in hotelkamers verder sleutelkaarten in plaats van sleutels. Verlaat de gast de kamer, dan wordt het licht en de stroom van de betreffende kamer afgesloten.