artikel

Tomaat met roodbaarsfilet en Floreffe Blond

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 500 gram roodbaarsfilet (of tilapiafilet) 2 lente-uitjes 4 grote tomaten 1 theelepel milde kerriepoeder 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 2 dl Floreffe Blond (flesje van 33 cl) 4 eetlepels broodkruim 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze: Tomaten halveren en de zaadlijst en zaadjes eruit […]

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram roodbaarsfilet (of tilapiafilet)
  • 2 lente-uitjes
  • 4 grote tomaten
  • 1 theelepel milde kerriepoeder
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 dl Floreffe Blond (flesje van 33 cl)
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Tomaten halveren en de zaadlijst en zaadjes eruit halen. Het vruchtvlees met weinig zout bestrooien. Het buitenste blad van de lente-uitjes verwijderen en in ringetjes snijden. Goed afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Roodbaarsfilet of een andere stevige vissoort in reepjes snijden. Bestrooien met weinig zout en peper. Olie in een wok verwarmen en de reepjes vis roerbakken. Uitgelekte lente-uitjes en kerrie erdoor roeren, verder roerbakken en het bier erdoor roeren. Nog 3 minuten goed verwarmen. De gehalveerde tomaten met het vismengsel vullen en met het broodkruim afdekken. De tomaten over een vuurvaste schaal verdelen en de schaal in het midden van de oven plaatsen. Tien minuten bakken tot de bovenkant van de tomaten lichtbruin van kleur is geworden. Serveren met ciabatta of stokbrood, vergezeld van een goed gekoeld glas Floreffe Blond.