artikel

Tonijnfilet met avocado, tomaat, ansjovis en Westmalle Trappist Tripel

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 500 gram verse tonijnfilet 1 rijpe avocado 8 gave witlofblaadjes 1 grote tomaat 2 sjalotjes 2 tenen knoflook 8 uitgelekte ansjovisfilets 2 eetlepels vers limoen- of citroensap 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 1,5 dl Westmalle Trappist Tripel (flesje van 33 cl) 2 eetlepels fijngeknipte verse korianderblaadjes of bladpeterselie peper uit de […]

Ingrediënten voor vier personen:

 • 500 gram verse tonijnfilet
 • 1 rijpe avocado
 • 8 gave witlofblaadjes
 • 1 grote tomaat
 • 2 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • 8 uitgelekte ansjovisfilets
 • 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
 • 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 • 1,5 dl Westmalle Trappist Tripel (flesje van 33 cl)
 • 2 eetlepels fijngeknipte verse
 • korianderblaadjes of bladpeterselie
 • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verse tonijnfilet in plakjes snijden en met zout en peper bestrooien. Sjalotjes en tenen knoflook schillen en in stukjes snijden. Tomaatschillen, halveren, zaadlijsten met een scherp mesje eruit halen en in blokjes snijden. Avocado halveren, pit verwijderen, schillen en in gelijkmatige blokjes snijden. Blokjes avocado en tomaat in een mengkom doen en met limoen- of citroensap besprenkelen. Op smaak brengen met peper en zout. Olie in een wok verhitten en de plakjes tonijnfilet roerbakken. Stukjes sjalot en knoflook toevoegen en kort roerbakken. Vervolgens het bier erdoor roeren en 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Laten afkoelen, met een vork uit elkaar halen en bij beetjes door het mengsel van tomaat en avocado roeren. Dit mengsel over de witlofblaadjes verdelen, op borden plaatsen en met de uitgelekte ansjovisfilets en fijngeknipte verse korianderblaadjes (of bladpeterselie) garneren. Serveren met stokbrood of reepjes ciabatta. Een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel hierbij drinken.

Reageer op dit artikel