artikel

Trek half jaar uit voor de juiste keuze

Horeca

Voor een café of restaurant is het erg belangrijk flexibel te zijn binnen de ruimte. Schuifwanden kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. U past dan eenvoudig de ruimte aan naar grootte van de groep gasten. Het belangrijkste is om vroegtijdig te weten binnen welke kaders u mag werken. Welke regels zijn er? De regels variëren […]

  • Voor een café of restaurant is het erg belangrijk flexibel te zijn binnen de ruimte. Schuifwanden kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. U past dan eenvoudig de ruimte aan naar grootte van de groep gasten. Het belangrijkste is om vroegtijdig te weten binnen welke kaders u mag werken. Welke regels zijn er? De regels variëren per gemeente, zoek dus contact met uw gemeente voordat u concrete plannen gaat maken. Betrek tevens vroegtijdig de brandweer bij uw plannen. De brandweer kan u essentiële informatie geven over vluchtwegen, brandpreventie en noodplannen.
  • Ga ook kijken bij collegaondernemers. Doe daar de nodige inspiratie op en vraag u zelf af waarom het klopt bij uw horecacollega. Trek minimaal een half jaar uit voor de fase van de eerste oriëntatie tot de daadwerkelijke realisatie van uw interieurverbouwing. Bezoek in de oriëntatiefase diverse beurzen. Horeca-, meubel- en woonbeurzen zijn hiervoor geschikt. Leg daarbij interessante interieurs vast op foto’s en praat op een beurs vrijblijvend met architecten en leveranciers. Ook zij beschikken over belangrijke informatie die u nodig heeft in uw oriëntatiefase.
Reageer op dit artikel