artikel

Tweede fish & shellfish fair op Horecabeurs Goes

Horeca

De Zeeuwse culinaire vakwedstrijden die vorig jaar hun première hadden op de horecabeurs in Goes, beleven dit jaar hun tweede editie. Op 5, 6 en 7 maart vinden onder de titel ‘Fish & Shellfish Food Fair’ verschillende kook- en serveerwedstrijden plaats.

Nieuw in het scala aan wedstrijden is de Riesling Challenge op woensdag 7 maart. Vijf teams, bestaande uit een kok en een sommelier, gaan met elkaar de strijd aan om de lekkerste combinatie te bereiden tussen een mosselgerecht en Duitse Reisling. De organisatie van deze wedstrijd is in handen van het Informatiebureau voor Duitse wijn en Pers Wijn. De deelnemers aan deze wijn/spijscompetitie komen uit het hele land.

De strijd om de Zilveren Oester brandt op dinsdag 6 maart los. Uit de 32 inzendingen zijn tien teams geselecteerd die mogen meedoen. Opdracht is het bereiden van een viergangenmenu met vis, schaal- en schelpdieren. De teams bestaan uit een kok en een heer/vrouw. Ook de winnaars van vorig jaar, Günther en Natascha Blok van In den Wijngaard in Yerseke zijn van de partij om hun titel te verdedigen.

Een vakjury met daarin de topkoks Jannis Brevet (Interscaldes, Kruiningen) en Peter Goossens (Hof van Cleve, Kruishoutem, België) en de topgastheren Geoffrey Hendrikse (Oud Sluis, Sluis) en Harry Baas (Amarone, Rotterdam) beoordelen de deelnemers.Zeelandhallen, Goes. Tel. (0113) 22 10 20Meer informatie: www.zeelandhallengoes.nl