artikel

Uw kassa adviseert uw personeel

Horeca

Vergroot de omzet van een artikelgroep door de kassa te laten vertellen wat uw personeel moet doen. Noem het een zelfdenkende kassa. De kassa herinnert uw personeel aan een lopende aanbieding wanneer een klant een bestelling doorgeeft. Een voorbeeld. De klant bestelt een gerecht met garnalen. In het scherm van de handheld van de verkoper […]

Vergroot de omzet van een artikelgroep door de kassa te laten vertellen wat uw personeel moet doen. Noem het een zelfdenkende kassa. De kassa herinnert uw personeel aan een lopende aanbieding wanneer een klant een bestelling doorgeeft.

Een voorbeeld. De klant bestelt een gerecht met garnalen. In het scherm van de handheld van de verkoper verschijnt de melding dat een Picpoul de Pinet 2000 uitermate geschikt is om erbij te drinken. Interessant omdat deze Italiaanse wijn duurder is uw huiswijn en dus meer omzet oplevert. De kans dat uw winstmarge op wijn stijgt, neemt sterk toe. Als beheerder van de kassa kunt u eindeloos ‘herinneringen’ en adviezen inbouwen.

Tip: gebruik hiervoor de ‘slapers’; slecht verkochte producten met een hoge winstmarge.

Reageer op dit artikel