artikel

Vereniging voor Food & Hospitality Management

Horeca

De VHVG is in 1983 opgericht onder de naam Vereniging Hoofden Voeding Gezondheidszorg, bedoeld als platform voor hoofden voeding van instellingen binnen de somatische gezondheidszorg. Later is de naam gewijzigd in Vereniging voor Food & Hospitality Management om de werkzaamheden van de leden en de uitstraling van de vereniging beter te kunnen dekken. Beleef het […]

De VHVG is in 1983 opgericht onder de naam Vereniging Hoofden Voeding Gezondheidszorg, bedoeld als platform voor hoofden voeding van instellingen binnen de somatische gezondheidszorg. Later is de naam gewijzigd in Vereniging voor Food & Hospitality Management om de werkzaamheden van de leden en de uitstraling van de vereniging beter te kunnen dekken.

Beleef het mee met de VHVG! Met dat motto is in 2003 het twintigjarig bestaan gevierd. In 1983 besloten hoofden voeding uit de somatische gezondheidszorg, destijds een betrekkelijk nieuwe managementfunctie, de handen ineen te slaan en zag de vereniging het levenslicht.

De leden zijn als functionaris verantwoordelijk voor de realisering van het beleid met betrekking tot de institutionele voedingsverzorging in een organisatie op non-profit basis. Deze functionaris heeft de directe verantwoordelijkheid voor beheer en organisatie van het totale voeding verzorgingsproces of een essentieel gedeelte daarvan.

Doelstellingen van de VHVG zijn de beroepsinhoudelijke en sociale belangenbehartiging en de vakkundigheidsbevordering van de leden. Extern wil de vereniging op haar terrein gesprekspartner zijn voor beleidsmakers in de gezondheidszorg, bij opleidingsinstituten en bij de industrie.

Adresgegevens:

Vereniging voor Food & Hospitality Management

Vogelsbleek 5, 6001 BE Weert

0495-572240, www.vhvg.nl

Reageer op dit artikel