artikel

Vruchtensappen: arbeidsintensief maar uiterst gezond

Horeca

Nog twee van die gezonde jongens: vruchtensappen en –dranken. Vooral met vruchtensappen voldoet u aan de verwachting van de hedendaagse gezondheidsbewuste gast. Vruchtensap bestaat immers voor honderd procent uit vruchten. Bij vruchtendranken is aan de vruchtensap water en suiker toegevoegd. Maakt u gebruik van een vruchtenpers, houdt ‘m altijd goed schoon. Minimaal eenmaal per dag […]

Nog twee van die gezonde jongens: vruchtensappen en –dranken. Vooral met vruchtensappen voldoet u aan de verwachting van de hedendaagse gezondheidsbewuste gast. Vruchtensap bestaat immers voor honderd procent uit vruchten. Bij vruchtendranken is aan de vruchtensap water en suiker toegevoegd.

Maakt u gebruik van een vruchtenpers, houdt ‘m altijd goed schoon. Minimaal eenmaal per dag grondig reinigen is van groot belang. Gooi er tussendoor op rustige momenten gerust zo nu en dan wat handwarm water door. Dit voorkomt vervuiling van de pers.

Heeft u geen tijd om vruchten tijdens openingsuren te persen? Dan kunt u dat vooraf doen. Let op! Het sap is maximaal acht uur houdbaar in de koelkast en het moet altijd goed afgedekt zijn om verontreiniging en smaakafwijking te voorkomen.

Reageer op dit artikel