artikel

Vruchtensaus op basis van suikerstroop

Horeca

De basis voor deze sauzen is een suikerstroop, waarvoor 600 gram suiker wordt opgelost in één liter water. Hieraan voegt men gepureerde vruchten toe. Vaak worden smaakstoffen gebruikt die de vruchtensmaak ondersteunen zoals citroensap, kaneel, vanille of kruidnagel.

Aan deze sauzen kan men ook alcoholische dranken toevoegen om de smaak te verfijnen. (Zie ook onderstaand schema.) Vruchtensauzen kunnen, afhankelijk van het gerecht, zowel warm als koud worden geserveerd.

Alcoholische drank Smaak
Amaretto di Saronno amandel
Abricot Brandy abrikozen
Calvados appel
Cointreau sinaasappel
Crème de Cassis zwarte bessen
Fraises de bois bosaardbeien
Grand Marnier sinaasappel
Kirsch, Maraschino kersen
Cherry Heering kersen
Mandarine Napoléon mandarijnen
Poire Williams peren
Reageer op dit artikel