artikel

Wanden, plafonds, vloeren en decoraties

Horeca

Wanden Horecaondernemers passen in toenemende mate wanddecoraties toe. Lambrisering daarentegen neemt mondjesmaat af, alhoewel het nog immer een behoorlijke populariteit geniet in horecaland. Het beschilderen van wanden biedt goede mogelijkheden om bij te dragen aan de kenmerkende sfeer binnen het bedrijf. Een afbeelding van een landschap, strand of huiskamer geeft een speciaal effect. Wanneer u […]

Wanden

Horecaondernemers passen in toenemende mate wanddecoraties toe. Lambrisering daarentegen neemt mondjesmaat af, alhoewel het nog immer een behoorlijke populariteit geniet in horecaland. Het beschilderen van wanden biedt goede mogelijkheden om bij te dragen aan de kenmerkende sfeer binnen het bedrijf. Een afbeelding van een landschap, strand of huiskamer geeft een speciaal effect. Wanneer u een draaiende wand gebruikt, kunt u binnen een dag uw sfeer radicaal veranderen. Draai de wanden om en de beschilderde achterzijde zorgt voor een compleet andere ambiance.

Vergroot uw flexibiliteit met een ruimte door gebruik te maken van beweegbare wandsystemen. Eenvoudig maakt u een ruimte op ieder gewenste maat. Wel zo handig wanneer u een kleine groep ontvangt in een (te) grote ruimte. Eenvoudig maakt u de ruimte kleiner. Tevens bespaart u daarmee de nodige gas- en energiekosten omdat de maximale ruimte niet hoeft te verwarmen en te verlichten.

Plafonds

Een systeemplafond kan echt niet meer vanwege het ‘kantooruiterlijk’. Het doet nogal afbreuk aan een horecazaak omdat het een knusse of trendy uitstraling behoorlijk aan. Kunt u er niet omheen? Schilder hem dan zwart zodat het plafond minder goed zichtbaar is. Let op, een donkerplafond doet een plafond ‘naar beneden komen’. Laat de ruimte groter lijken door gordijnen te kiezen die boven aan het plafond zijn bevestigd en tot aan de vloer hangen. Kies daarbij voor gordijnen gemaakt van ‘Trevira cs’. Deze stof is sterk brandvertragend.

Vloeren

Investeer in een goede vloer. Houd er rekening mee dat één m2 gemiddeld 55 euro kost. Hout of natuursteen zijn uiterst geschikt om grote groepen mensen ‘te verdragen’. Ze zijn duurzaam en eenvoudig te reinigen. Vloerbedekking vervuilt snel en gaat tevens gauw stinken. Kauwgum in vloerbedekking is zelfs desastreus.

Met vloerschilderingen bent u flexibeler in het gebruik. Binnen een dag beschikt u over een nieuwe vloerdecoratie. Gebruik tekst in uw vloerschildering om de stroom van gasten te verbeteren. Vloerschildering is eenvoudig te reinigen en kost zo’n € 40,- per m2.

Decoraties

Stem decoraties af op het interieur en vergroot de impact ervan door ze gericht toe te passen. Bent u zelf niet zo creatief met decoraties? Laat u dan adviseren en voorlichten door deskundigen. Zorg bij tafeldecoraties voor een zichtbare samenhang qua vorm en kleur. Zet niet zomaar peper en zout op tafel, maar alleen wanneer u een gerecht serveert. Overweeg een tafel op te offeren om er een opvallende en spraakmakende versiering te plaatsen. Kies daarbij voor een uniek decorstuk. Hiermee onderscheidt u zich. Gebruik bij raamdecoraties geen luxaflex, omdat het moeilijk schoon te maken is.

Reageer op dit artikel