artikel

Wedstrijden voor ijsbereiders

Horeca

Ieder jaar in februari vindt het IJsvak plaats. De sector Fastfood en IJsbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland organiseert deze tweedaagse beurs voor ambachtelijke ijsbereiders en ijsverkopende ondernemers. Deelnemers zijn leveranciers van ijsgrondstoffen en decoratiemiddelen, ijsmachines, glaswerk en ander aanverwante artikelen. Natuurlijk maakt u er kennis met de laatste trends, de nieuwste smaken en de mooiste presentatietechnieken.

Op de eerste dag wordt er gestreden om ‘De Gouden IJsspatel’. Ongeveer 75 ijsbereiders uit binnen- en buitenland wedijveren met elkaar wie het beste ijs draait uit een zelf ontwikkelde receptuur. Ieder jaar staat er één smaak centraal.

Tijdens de tweede beursdag doen ongeveer twaalf deelnemers mee aan de vakwedstrijd ‘De Gouden IJscoupe’. In zes minuten moeten de deelnemers vier identieke ijscreaties maken en presenteren aan een deskundige jury. Deelnemers kunnen kiezen voor deelname aan beide wedstrijden of aan één van de wedstrijden. Maar het bedrijf van degene die over beide vakwedstrijden de meeste punten behaalt, wordt uitgeroepen tot ‘IJssalon van het Jaar’.

Reageer op dit artikel