artikel

Wel of niet payrollen? Gewoon een kwestie van rekenen

Horeca

Payrolling raakt de laatste tijd steeds meer in zwang. Ondernemers werven en selecteren zelf mensen, die vervolgens in dienst treden van een payrollbedrijf, uitzend- of detacheringsbureau. Deze partij leent de werknemers weer uit aan de horecaondernemer. Met name voor kleine ondernemingen lijkt dit een aantrekkelijke optie, omdat het inrichten van een personeelsafdeling niet nodig is. […]

Payrolling raakt de laatste tijd steeds meer in zwang. Ondernemers werven en selecteren zelf mensen, die vervolgens in dienst treden van een payrollbedrijf, uitzend- of detacheringsbureau. Deze partij leent de werknemers weer uit aan de horecaondernemer. Met name voor kleine ondernemingen lijkt dit een aantrekkelijke optie, omdat het inrichten van een personeelsafdeling niet nodig is.

Wel of geen payroll? Het is een kwestie van berekenen. Om antwoord te krijgen op dé vraag op personeelsgebied van dit moment, moet u berekenen wat alle handelingen rondom personeelszaken u kosten. Stap vervolgens naar meerdere payrollbureaus en vraag we ze te bieden hebben. Laat ze voorbeeldfacturen maken om verrassingen te voorkomen. Beslis dan pas. Bij payrollbureaus kunt u diensten bij ziekteverzuim en ontslagprocedures afkopen, dat kan u flink schelen. Wilt u uw personeel niet uitbesteden en zelf het ondernemersrisico dragen, zie dan af van het inschakelen van een payrollbureaus.

Reageer op dit artikel