artikel

Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL)

Horeca

VAMIL staat voor Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen. Dankzij deze regeling bepaalt u zelf wanneer u de investeringskosten van een keukenapparaat van de Milieulijst afschrijft. Hoe snel of langzaam, dat bepaalt u zelf. Het is tevens mogelijk de totale investering al in het jaar van aanschaf volledig af te schrijven. Het voordeel is duidelijk: sneller afschrijven drukt […]

VAMIL staat voor Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen. Dankzij deze regeling bepaalt u zelf wanneer u de investeringskosten van een keukenapparaat van de Milieulijst afschrijft. Hoe snel of langzaam, dat bepaalt u zelf. Het is tevens mogelijk de totale investering al in het jaar van aanschaf volledig af te schrijven.

Het voordeel is duidelijk: sneller afschrijven drukt de fiscale winst. Dus hoeft u over dat jaar minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen. Uiteraard valt er dan in latere jaren minder af te schrijven. Daarentegen boekt u een liquiditeits- en een rentevoordeel doordat het betalen van belastingen naar de toekomst wordt verschoven.

Vang nog meer geld terug van de fiscus door de VAMIL-regeling cumulatief te gebruiken de EIA- of MIA-regeling. Het is echter alleen mogelijk om VAMIL te combineren met EIA of MIA; dus niet EIA én MIA naast VAMIL.

Voor het aanvragen van brochures en meldingsformulieren: (0800) 04 43.

Reageer op dit artikel