artikel

Winterse risotto maken

Horeca

risottoRisotto is op en top Italiaans. Doe het eens anders en voeg seizoensingrediënten als paddestoelen toe aan dit bijgerecht. Daarmee verrast u uw gast. Edzard Delstra, docent gastronomie aan de CHN/hotel Wyswert in Leeuwarden, laat u zien hoe u in een handomdraai een paddenstoelenrisotto maakt.

Het recept:

Ingrediënten:

  • 25 cc boter
  • 10 g sjalotjes
  • 20 g grot champignons
  • 20 g trompet de la mort
  • 10 g cantharel
  • 100 g arboriorijst
  • 3 dl gevogeltebouillon

Bereidingswijze:

Fruit de gesnipperde sjalotjes en de in stukjes gesneden paddenstoelen aan in boter.

Voeg de arboriorijst toe.Voeg een deel van de bouillon toe. Schep de rijst regelmatig om en voeg de resterende bouillon steeds in delen toe. Laat ca. 30 min. garen. De rijst is klaar als deze beetgaar is en het vocht is opgenomen door de rijst.

Reageer op dit artikel