artikel

Zalmfilet, courgette, lente ui, rode paprika en Hertog Jan Meibock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
500 gram verse zalmfilet
twee eetlepels bloem
een courgette
vijf lente uien
een (kleine) rode paprika
vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie
2 dl Hertog Jan Meibock (flesje van 30 cl)
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Courgette halveren, het vruchtvlees zoveel mogelijk verwijderen en in reepjes snijden. De onderkant van de lente uien afsnijden en in schuine stukjes van 5 cm snijden. De zaadlijst uit de paprika verwijderen en in reepjes snijden. Zalmfilet in gelijkmatige plakjes snijden, bestrooien met peper uit de molen en weinig zout en bestuiven met wat bloem.

Olie in een wok verwarmen en de plakjes zalmfilet roerbakken. Goed omscheppen en vervolgens de groenten eraan toevoegen en verder roerbakken. Vervolgens het bier erdoor roeren en nog drie minuten goed verwarmen. Over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van in bouillon gekookte wilde rijst of saffraanrijst, of tagliatelle en een goed gekoeld glas Hertog Jan Meibock.

Reageer op dit artikel