artikel

Zo herkent u valse euro’s

Horeca

Voorkom problemen door valse euromunten en –biljetten direct te herkennen. De biljetten zijn gemaakt van uniek papier, bestaande uit katoenvezels. Een voelbaar reliëf maakt ze duidelijk herkenbaar, ook voor blinden en slechtzienden. Verder hebben ze een watermerk dat bestaat uit een afbeelding waarin ook de waarde van het biljet te zien is. In alle biljetten […]

Voorkom problemen door valse euromunten en –biljetten direct te herkennen. De biljetten zijn gemaakt van uniek papier, bestaande uit katoenvezels. Een voelbaar reliëf maakt ze duidelijk herkenbaar, ook voor blinden en slechtzienden. Verder hebben ze een watermerk dat bestaat uit een afbeelding waarin ook de waarde van het biljet te zien is. In alle biljetten is een draad verwerkt die duidelijk zichtbaar wordt als u ze tegen het licht houdt. De draad zit verticaal aan de linkerzijde van het waardepapier.

Bij de coupures van 5, 10 en 20 euro ziet u rechts in een glanzende hologrambaan het eurosymbool en de waarde van de coupure. Ook bevatten deze biljetten een glanzende, regenboogachtige iriserende baan.Ook nu is het eurosysmbool en de waarde van het coupure zichtbaar.

De eurobankbiljetten van 50,100, 200 en 500 hebben een zegelvormig hologram met een afbeelding van het biljet en de waarde. Bovendien verandert de kleur van de waardecijfers van paars naar olijfgroen of bruin als u het biljet in het licht heen en weer beweegt.