artikel

Zoek een suikeroom

Horeca

Wie een suikeroom heeft, kan hem borg laten staan voor een lening. Deze oom of tante staat dan als derde garant voor de betaling van het geleende kapitaal. Borgtocht is volgens het Burgerlijk wetboek een overeenkomst. Natuurlijk kunt u ook gewoon geld lenen van een familielid. Dat is wel riskant voor de persoonlijke band! Zet […]

Wie een suikeroom heeft, kan hem borg laten staan voor een lening. Deze oom of tante staat dan als derde garant voor de betaling van het geleende kapitaal. Borgtocht is volgens het Burgerlijk wetboek een overeenkomst.

Natuurlijk kunt u ook gewoon geld lenen van een familielid. Dat is wel riskant voor de persoonlijke band! Zet de overeenkomst altijd op papier. Vermeld daarbij de partijen, het geleende bedrag, het aflossingsplan en de rente. Een achtergestelde lening van risicokapitaal kan aardig zijn als u in de toekomst nog eens een krediet bij de bank wilt halen. Want de bank beschouwt die als eigen vermogen.

Via de Tante Agaath-regeling wordt een achtergestelde lening bovendien voor de suikertante aantrekkelijk vanwege fiscale voordelen. Ze gaat echter nat wanneer u failliet gaat. Wie een achtergestelde lening heeft verstrekt, is zo ongeveer de allerlaatste in de rij schuldeisers.


* Naar de lommerd

* Naar Cash Converters

* Ruilen

* Voorschot van de overheid

* Haal meer uit vorderingen en verzekeringen

* Zoek een suikeroom

* Consuminderen

Reageer op dit artikel