artikel

Zuurkool met fazantenborstfilet en Noaber

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

4 fazantenborstfilets
500 gram zuurkool
4 plakjes ontbijtspek
1 grote ui
1 theelepel fijn gekneusde jeneverbessen
2 eetlepels roomboter
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 theelepels balsamico azijn
3 dl kippenbouillon
2 dl Noaber
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Ui schillen en in ringetjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de uiringetjes al roerende goudgeel bakken. Hittebron verlagen. Zuurkool en fijn gekneusde jeneverbessen op de uiringetjes leggen en bevochtigen met 1,5 dl bouillon. Gedurende 30 tot 40 minuten stoven.

Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier toevoegen, kort goed verwarmen, hittebron verlagen en verder stoven. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout. Warm houden. Fazantenborstfilets met een plakje ontbijtspek omwikkelen en eventueel met een houten prikkertje vastzetten.

Een mengsel van 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olie in een koekenpan goed verwarmen en de fazentenborstfilets aan beide kanten bakken. Iedere kant 2 minuten. In aluminiumfolie verpakken en in een voorverwarmde oven nog 4 tot 5 minuten garen. Eventuele aanbaksels verwijderen.

Bouillon (1,5 dl) door het bakvocht roeren, goed verwarmen, inkoken en vervolgens balsamico azijn erdoor roeren. Peper en weinig zout toevoegen. Warme zuurkool en fazantenborstfilets over voorverwarmde borden verdelen en wat saus over de fazentenborstfilets lepelen.

Serveren met aardappelkroketjes of aardappelpuree en een goed gekoeld glas Noaber.

Reageer op dit artikel