artikel

Gegrilde ui met roquefort kaas en peer

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zoete uien
  • 75 gram blauwader kaas
  • olie voor bestrijken
  • 30 gram rucola
  • 2 bolletjes gember
  • 1 peer

Bereidingswijze:

gegrilde ui met roquefort kaas en peerLaat de grill heet worden (225°C).Pel de uien. Halveer ze en laat hierbij de steelaanzet heel. Kook de uien ca. 3 minuten.Verkruimel de kaas. Haal de rokken van de ui los en zet ze als schuitjes in een ovenvaste schaal. Bestrijk ze met wat olie. Vul de schuitjes met de kaas. Grill de gevulde schuitjes 6 minuten en laat ze daarna iets afkoelen.

Verdeel intussen de rucola over de borden. Snij de gember in plakjes. Schil de peer en steek er met de meloenbolletjessteker balletjes uit en leg ze met de plakjes gember op de rucola. Zet er de gegrilde schuitjes ui op en serveer direct.

Reageer op dit artikel