artikel

Japanse uientempura met sesamdip

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 witte ui
 • 1 gele ui
 • 2 lente – uitjes
 • 1 eiwit
 • 2 dl ijswater
 • 125 gram bloem (+ wat extra)
 • zout, peper
 • olie voor frituren
 • 2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
 • 2 eetlepels sherry
 • ½ eetlepel witte basterdsuiker
 • 2 theelepels sesamolie

Bereidingswijze:

japanse uientempura met sesamdipPel de uien. Snij de witte ui in schijven van 1 cm dik en haal de ringen los. Snij de gele ui in kwarten en haal de rokken los. Snij van de lente – ui de wortelaanzet en de groene delen eraf. Haal de bladeren lente – ui heel voorzichtig één voor één als lange linten los. Leg nu een grove knoop in de lange linten lente – ui.

Klop in een kom eerst het eiwit los met het water. Strooi de bloem erbij en roer het met een vork door (het wordt een wat klonterig beslag). Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een laag olie in een wok. Doe een laagje bloem in een bord. Haal telkens wat ui eerst door de bloem, dan door het beslag en frituur het in de hete olie rondom in ca. 3 minuten goudbruin. Neem ze uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Doe intussen in een kommetje de sojasaus, sherry en suiker. Klop er de sesamolie door en geef deze sesamdip er bij.

Reageer op dit artikel