artikel

Tagliatelle met rode ui

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 rode uien
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 250 gram verse tagliatelle
  • zout, peper

Bereidingswijze:

tagliatelle met rode uienPel de uien. Snij de uien vanaf de zijkant tot de kern 1 x in en snij ze in ½ cm dikke plakken.

Haal de ringen los. Halveer de abrikozen. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Schep de uien erdoor. Voeg de wijnazijn en de abrikozen toe, dek de pan af en laat alles ca. 5 minuten op een laag vuur zachtjes stoven.

Kook intussen de tagliatelle in ruim water met 1 eetlepel olie en wat zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de tagliatelle af en laat staan tot verder gebruik. Breng de gestoofde ui op smaak met zout, peper en de abrikozenjam. Schep er de tagliatelle door en warm nog eens goed door. Serveer met de geroosterde pijnboompitten.

Reageer op dit artikel