artikel

Uiensoep

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen: 750 g uien 2 liter runderbouillon, kant-en-klaar 100 g ontbijtspek 5 ml zonnebloemolie 1 teen knoflook 1/20 bos laurier 20 g tomatenpuree 100 ml witte wijn, droge 20 g aardappelzetmeel Bereidingswijze: Pel de uien. Halveer ze en snijd in (halve) ringen. Snijd het spek in reepjes. Bak aan in de olie […]

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 750 g uien
  • 2 liter runderbouillon, kant-en-klaar
  • 100 g ontbijtspek
  • 5 ml zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 1/20 bos laurier
  • 20 g tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn, droge
  • 20 g aardappelzetmeel

Bereidingswijze:

Pel de uien. Halveer ze en snijd in (halve) ringen.

Snijd het spek in reepjes. Bak aan in de olie samen met ui, knoflook en laurier. Roer het geheel door elkaar. Voeg de tomatenpuree toe.

Blus af met witte wijn. Voeg 2 liter runderbouillon toe. Roer het aardappelzetmeel samen met water tot een gladde massa. Laat de soep 15 minuten op een laag vuur trekken. Voeg het aardappelzetmeel toe aan de soep en bind hiermee het geheel.

Reageer op dit artikel