artikel

De Kerktuin, Tilburg

Horeca

de kerktuin tilburgDe Kerktuin, zo heet het nieuwe horecabedrijf van Nick van Herwijnen. De voormalig kastelein van dorpscafé De Doornboom in Middelbeers nam in 2006 restaurant De Beurs in Tilburg over. Een forse renovatie leidde tot een nieuwe uitstraling en een nieuwe naam: brasserie De Kerktuin. Boven is nog een zaal voor vergaderingen, feesten of recepties. In deze lichte, 6 meter hoge ruimte hangen grote kroonluchters en spiegels. Het geheel maakt een authentieke indruk.

Het terras aan de achterkant van het pand is volgens de uitbater het mooiste plekje van de zaak. De intieme binnentuin is namelijk geheel omsloten door een kerk. Zomers kan het publiek hier beschut dineren. Chef-kok Antoine Ansems deed ervaring op bij de Tilburgse cafés Karel en Hoegaarden. Zijn specialiteit is Iers rundvlees, getrancheerd met een saus naar keuze. Voor de echte vleesliefhebber, aldus Nick van Herwijnen.

Heuvelring 120. Tel. (013) 544 86 06. www.dekerktuin.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; zaal 70; terras voorkant 40; terras achter 40. Prijsindicatie: driegangen verrassingsmenu €22,50. Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur.