artikel

De Snor ,’s-Heerenberg

Horeca

opening cafe de snor heerenbergGrand café De Snor vierde eind 2006 het 100-jarig bestaan. Marcel Schuurman – eigenaar/uitbater, samen met Jan Reessink – nam het café in 1981 over van zijn ouders. En die hadden het weer overgenomen van hun ouders. In die tijd stond het dranklokaal bekend als café Schuurman. Met perzische tapijtjes op tafel, een grote schare stamgasten en zelfs een eigen bioscoop. Langzamerhand bouwden de derde generatie Schuurman en z’n partner de zaak uit tot een café waar jong en oud zich thuis voelen.

De laatste jaren serveert De Snor ook lunches en diners. ,,We misten echter de ambiance daarvoor, er hing nog te veel de sfeer van een kroeg’’, licht Marcel de restyling van het interieur toe. Warm en huiselijk, zo luidt de typering van de ondernemer. Donker hout, roestvrijstalen ornamenten en tinten paars zijn gebruikt. Rond de open haard staan luie loungestoelen en banken. De bar is verplaatst en verkleind. De naam De Snor? Die komt van Marcels opa, die in 1906 het café begon en een enorme snor had.

Molenstraat 2. Tel. (0314) 66 12 66. www.grandcafedesnor.nl. Capaciteit: 75 zitplaatsen; 14 barkrukken; zaal 120; terras 52. Prijsindicatie: fluitje €1,80; galaxy small €2,-; weekschotel €11,50. Zomers open vanaf 10.00 uur; winter 11.00 uur. Di gesloten.

Reageer op dit artikel