artikel

Florian, Maastricht

Horeca

florianOp een steenworp afstand van het Onze-Lieve-Vrouwe-plein ligt Florian, een brasserie-restaurant met een vleugje Italiaans raffinement. Het publiek is hier welkom voor vele soorten Italiaanse koffie, lekkere panini, tramezzini of een smakelijk diner in Italiaanse stijl.

De zaak is van Peter-Jan Baarda en Jes Collijn, die tevens eigenaren zijn van hotel Au Quartier en restaurant Petit Bonheur in Maastricht. Bedrijfsleider is Benoit Chardet (l), kok is Danny Kleuters (r). Met z’n vieren zijn ze naar Italië gereisd om inspiratie op te doen. In steden als Padua en Venetië snoven ze de echte Italiaanse sfeer op.

Baarda: ‘We willen Florian zo Italiaans mogelijk neerzetten. De keus is gevallen op illy caffè en we hebben één van de beste espressomachines uit Italië, een La Marzocco. De handgemaakte glazen kroonluchters zijn rechtstreeks afkomstig uit Murano.’

Bredestraat 7. Tel. (043) 321 14 92. www.florianmaastricht.nl. Capaciteit: 45 zitplaatsen. Prijsindicatie: espresso €1,95; broodjes vanaf €5,75; tweegangenmenu inclusief koffie €27,50. Geopend: di t/m zo 10.00 tot 23.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel