artikel

Gaja, Den Bosch

Horeca

gaja den bosch‘Het winkelgebied rondom het ‘fonteinpleintje’ aan de Verwerstraat is vernieuwd, vandaar dat ik het wel aandurfde om Gaja te openen’, zegt Bart Derks. Gaja is het tweede restaurant van de man die al vijftien jaar eigenaar is van Pilkington’s lunchroom en restaurant.

Beide zaken liggen hemelsbreed 500 meter van elkaar vandaan. Chef-kok is Erik van der Stelt, afkomstig van het Bredase restaurant Wolfslaar, waar hij chef de partie was. Zijn sandwiches hebben namen van wijken in Manhattan en New York. Uitzondering is ‘Englishman in NY’: fish & chips op een broodje met pittige tomatenpesto.

Een diner bij Gaja begint met gerechten als pata negra, truffelworst, gefrituurde oesters of een kalfssukade. Hammen worden à la minute gesneden op een rode antieke snijmachine. De dinerformule is die van het kiezen van kleine gerechtjes. Het interieur: strak en trendy met wit marmeren en wengé wanden, witte clubs en banken. Paradepaardje is de koelwand vol waren en wijnen, die even het gevoel geeft in een Italiaanse slagerij te zijn beland. Bedrijfsleidster is Marriët Lammers.

Kolperstraat 30. Tel. (073) 614 86 60. www.gogaja.nl. Capaciteit: 46 zitplaatsen; terras 40. Prijsindicatie: kleine gerechtjes €7,50 tot €16,50. Di/wo 11.00-22.00 uur; do/vr/za 11.00-1.00 uur. Zo/ma gesloten.

Reageer op dit artikel