artikel

De Kookopdracht

Horeca

Eerlijk koken met ecologisch Koken met ecologische producten is voor cateringkoks geen probleem. Ze kunnen er prima mee uit de voeten, zo blijkt uit hun bijdrage aan de eerste kookopdracht van 2007. Het resultaat is drie totaal verschillende gerechten, variërend van een eerlijk broodje tot een wrap en een spinazietaartje met varkensrib. Bekijk hier de […]

kookopdrachtEerlijk koken met ecologisch

Koken met ecologische producten is voor cateringkoks geen probleem. Ze kunnen er prima mee uit de voeten, zo blijkt uit hun bijdrage aan de eerste kookopdracht van 2007. Het resultaat is drie totaal verschillende gerechten, variërend van een eerlijk broodje tot een wrap en een spinazietaartje met varkensrib.

Bekijk hier de resultaten…

saladeGerookt gevogelte en zuivel als saladeversierders

In de nadagen van de zomer gaat een salade er wel in als maaltijd. Onze drie chefs uit de catering mochten zich erop uitleven. Ze maakten een bord ‘groen voer’ voor gasten van bedrijfscateraars, waarbij gerookt gevogelte en zuivel als smaakmakers dienden.

Saladerecepten…Zuid-Amerikaanse zomergerechten

Een feestje op het bord. Met de zomer in hun bol kookten drie koks uit drie verschillende takken van catering een zomers gerecht met producten van Zuid-Amerikaanse bodem. Wat voor een chef een bekend kookterrein is, is voor twee collega’s een culinair uitstapje. Met als eindresultaat drie swingende, zomerse schotels.

Naar de recepten…

Winterse creaties met riviervis en wortel

Drie koks uit drie verschillende takken van catering gaan aan de slag met dezelfde kookopdracht. Wat een thuiswedstrijd is voor de één, is een culinaire uitdaging voor de twee anderen. Het resultaat: drie totaal verschillende creaties, met dit keer winterwortel en riviervis als hoofdmoot.

Bekijk hier de recepten…

Feest aan tafel met bloemkool en kalf

Met feestelijke voorjaarsdagen als Pasen, Pinksteren en Hemelvaart in het vooruitzicht, gaan drie chefs een instellingsmaaltijd bereiden. Voor één kok is dit bekend terrein, voor de twee anderen een culinair uitstapje. Op tafel dit keer drie gerechten met bloemkool en kalfsvlees als hoofdingrediënten.

Bekijk hier de resultaten…

Op de oosterse toer met rundvlees

De oosterse keuken is populair in Nederland. Ingrediënten als sereh, taugé en sojasaus zijn gemeengoed in cateringkeukens. Drie koks uit verschillende takken van catering pakken de wok en leven zich uit met Aziatische ingrediënten, in combinatie met rundvlees.

Naar de recepten…

Reageer op dit artikel