artikel

Schol gebakken met Provençaalse groenten, vinaigrette van trostomaat en vadouvan-olie (Thorvald de Winter)

Horeca

Bereidingswijze: Maak de scholfilets schoon. Snijd ze in vier stukken. Bloem ze licht. Bak ze lichtbruin in olijfolie. Gaar ze circa 6 minuten na in een oven op 180 graden Celsius. Snijd de Provençaalse groenten in de gewenste vorm. Bak ze in olijfolie met tijm, rozemarijn en knoflook. Blender de ingrediënten voor de vinaigrette van […]

Bereidingswijze:

Maak de scholfilets schoon. Snijd ze in vier stukken. Bloem ze licht. Bak ze lichtbruin in olijfolie. Gaar ze circa 6 minuten na in een oven op 180 graden Celsius. Snijd de Provençaalse groenten in de gewenste vorm. Bak ze in olijfolie met tijm, rozemarijn en knoflook.

Blender de ingrediënten voor de vinaigrette van trostomaat. Monteer met de olijfolie, kruid met zout. Passeer door een fijne puntzeef. Verwarm de olie en de vadouvan (kruidenmengsel uit de Indiase keuken) op een matig vuur (tot 60 graden Celsius) gedurende 5 uur. Duw de olie door een fijne puntzeef. Schik de Provençaalse groenten op het bord. Leg de vis erop. Nappeer saus rondom. Druppel olie erover.

Reageer op dit artikel