artikel

Tarte tatin van appel (Ron Blaauw)

Horeca

Bereidingswijze: Beboter een koekenpan of een geëmailleerde steelpan en strooi er suiker over. Houd een halve appel apart en tourneer de rest in maanvorimige partjes. Schil de halve appel, verwijder het klokhuis, leg deze midden in de pan met daaromheen een lepel maanvormige partjes. Karameliseer de appels op een laag vuur in circa 8 minuten […]

Tarte tatin van appel (Ron Blaauw)

Bereidingswijze:

Beboter een koekenpan of een geëmailleerde steelpan en strooi er suiker over. Houd een halve appel apart en tourneer de rest in maanvorimige partjes. Schil de halve appel, verwijder het klokhuis, leg deze midden in de pan met daaromheen een lepel maanvormige partjes. Karameliseer de appels op een laag vuur in circa 8 minuten en laat ze even afkoelen. Rol intussen het korstdeeg uit en prik er gaatjes in. Leg het deeg ruim over de appels heen en druk het goed aan. Bak de tarte tatin circa zestien minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius en stort deze (met de appels naar boven).

Reageer op dit artikel