artikel

125 jaar Koninklijk Horeca Nederland

Horeca

In 2008 bestaat Koninklijk Horeca Nederland 125 jaar. De branche-organisatie zal vanaf januari 2008 het jubileum vieren met een groot aantal activiteiten. Het startschot van de activiteiten is tijdens de opening van de Horecava op 7 januari. Directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland zal dan de geplande activiteiten voor het jaar 2008 bekend maken. Ook wordt dan de speciale jubileumwebsite www.125jaargastvrijheid.nl gelanceerd en wordt het jubileumnummer van het blad Horeca Nederland gepresenteerd.

125 jaar Koninklijk Horeca Nederland

In 2008 is het 125 jaar geleden dat de ‘Vereeniging Vergunning’ – de voorloper van Koninklijk Horeca Nederland – is opgericht. Een prachtige aanleiding om terug te blikken op 125 jaar gastvrijheid. Een culturele verworvenheid waaraan alle deelnemers in de ‘gastvrijheidindustrie’ hun steentje hebben bijgedragen.

Binnen het nationale jubileumthema ‘125 jaar gastvrijheid’ viert Koninklijk Horeca Nederland deze mijlpaal met een groot aantal activiteiten. Een vaste stelregel in de horeca is dat, als je iets doet, je het ook goed moet doen. Daarom is er een groots jubileumprogramma opgezet. De geplande activiteiten richten zich niet alleen op de leden van Koninklijk Horeca Nederland, maar ook op het publiek en de relaties van de brancheorganisatie.

Daarnaast heeft het Horeca Branche Instituut i.s.m. Koninklijk Horeca Nederland “Samen Gastvrij” ontwikkeld, een interactief programma om (toekomstige) werknemers te inspireren en motiveren in de wereld van gastvrijheid. Medewerkers in de horeca kunnen dit programma gratis via de website www.horeca.nl doorlopen. Door middel van videofragmenten met prikkelende vragen gaan zij aan de slag met hun eigen gastvrijheid. Ook dit programma wordt op 7 januari geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel