artikel

De bar als blikvanger

Horeca

Creëer bij de entree voldoende ruimte. Gasten kunnen zich dan enkele seconden oriënteren, alvorens ze een keuze maken in welke richting ze willen lopen. Houd bij een café ruimte vrij tussen de entree en de bar. Gasten die onbekend zijn met het horecabedrijf worden niet belemmerd om naar de bar te lopen en het daar […]

Creëer bij de entree voldoende ruimte. Gasten kunnen zich dan enkele seconden oriënteren, alvorens ze een keuze maken in welke richting ze willen lopen. Houd bij een café ruimte vrij tussen de entree en de bar. Gasten die onbekend zijn met het horecabedrijf worden niet belemmerd om naar de bar te lopen en het daar aanwezige personeel aan te spreken. De bar met achterkast dient als blikvanger.

Houd bij een café 80 centimeter van de bar vrij als uitgeefbar. Gerechten uit de keuken kunt op dit punt uitstekend uitserveren, omdat de keuken meestal gesitueerd is achter de achterkast. Schenkt u veel uit flesjes? Bouw dan een flessenversnipperaar in. Met een afmeting van 45 bij 45 centimeter installeert u eenvoudig een versnipperaar onder de bar. Plaats verder hooguit 2 barkrukken per m2 voor de bar.


Biljarttafel

Houd 1,5 meter vrij rondom de biljarttafel. Hiermee geeft u de spelers voldoende ruimte en de gasten blijven ‘vrij’ van porren biljartkeus. Vergeet niet een tafeltje met twee stoelen voor de spelers te plaatsen bij het biljart. Overweeg bij nieuwbouw een constructie waarbij de biljarttafel in de grond kan zakken. Hiermee bent u enorm flexibel en kunt de biljarttafel probleemloos verwijderen, indien nodig. Houd rekening met een investering van totaal ongeveer € 12.000,- voor een schaarlift en bouwkundige kosten.


Juiste aantal zitplaatsen per bedrijfstype