artikel

IJspasta’s en aroma’s maken het makkelijk

Horeca

Om zelf ijs te kunnen maken hebt u een ijsmachine en ijsgrondstoffen nodig. Leveranciers van ijsgrondstoffen maken het u makkelijk door aroma’s, pasta’s, complete mixen, ijsverbeteringsmiddelen- en decoraties en ijssauzen te verkopen.

Aroma’s

Een aroma is een extract, of een combinatie van extracten, welke bij een lage dosering, geur en smaak geven aan het ijs. Een ijsaroma wordt in vloeistof- of poedervorm aangeboden. De poedervormige aroma’s zijn langer houdbaar en eenvoudig te doseren. Zo dringt een citroenaroma de vetsmaak van het ijs terug en is er een aroma speciaal voor ijssoorten met een mild zure smaak zoals yoghurt of karnemelk.

IJspasta’s

IJspasta’s zijn aromapasta’s, samengesteld uit vruchtensap en vruchtvlees of stukjes vruchten. U brengt er ijs, bavarois, crèmes en desserts mee op smaak. Te verkrijgen in vruchtensmaken en warme smaken als noten, chocolade, koffie, etc. Deze pasta’s zijn ook geschikt voor toevoeging aan verse vruchten, om seizoensgebonden vruchten een constante smaak te geven.

Complete mixen

Aan complete mixen voegt u alleen melk toe. Deze mixen bevatten basisgrondstoffen voor het maken van ijs. Te verkrijgen voor melk-, room-, vruchten-, en softijs.

IJsverbeteringsmiddelen

Voor koude en warme bereiding van ijs bestaan er diverse ijsverbeteringsmiddelen. Deze bindmiddelen zijn er voor de bereiding van melk- en waterijs, melk/roomijs en vruchten/sorbetijs.

Emulgator

Een emulgator zorgt voor een fijnere verdeling van de vetbolletjes en verbetert de structuur van uw mix. Hiermee wordt de opslag hoger en gaat u de uitkristalisering van het ijs tegen.

IJsdecoraties

Op het gebied van ijsdecoratie zijn er diverse mogelijkheden. Basisproducten om stracciatella-ijs te maken, kant-en-klare vruchtenbereidingen voor het garneren, sauzen met stukjes fruit of noten voor in en door het ijs. Hiermee geeft u uw ijs een aantrekkelijk uiterlijk of een speciale smaak. Met suikergranules (bijvoorbeeld kaneel, limoen of mint) verfijnt u uw ijs.