artikel

Koken met tripels

Horeca

Naast de donkere en blonde Abdijbieren zijn er veel tripels op de Belgische en Nederlandse markt. De meeste tripels zijn goudkleurige, vrij zware, moutige bieren van hoge gisting met een tweede gisting in de fles. Ze bevatten gevarieerde kruidige aroma’s en hebben een iets zoetige tot zoetbittere smaak en een volle afdronk. Het alcoholpercentage van de meeste tripels ligt tussen 8 en 9 volumeprocent. Slechts enkele tripels zijn onder de 8%.

Smaak:

Gevarieerde kruidige, licht zoete tot zoetbittere smaak en een volle afdronk.

Koken:

Tripels kunnen goed worden toegevoegd aan saladedressinges, soepen, bouillons, mosselen, stoofschotels met kip, kalkoen, kalfsvlees en vis. Tip: Tripels geven soms een bittere smaak aan gerechten wanneer het stoofvocht of de saus inkookt. Doseer dus voorzichtig.