artikel

Licht kan sfeer maken én breken

Horeca

Benut de functionaliteit van een lamp optimaal door gebruik te maken van dimmers. U creëert eenvoudig een aantrekkelijke sfeer met de juiste dimbaarheid. Dim in een restaurant het licht zo, dat kaarsen op tafel tot hun recht komen. Na sluitingstijd ‘draait’ u de hoeveelheid licht eenvoudig omhoog, zodat u met uitstekend licht de ruimte reinigt. […]

Benut de functionaliteit van een lamp optimaal door gebruik te maken van dimmers. U creëert eenvoudig een aantrekkelijke sfeer met de juiste dimbaarheid. Dim in een restaurant het licht zo, dat kaarsen op tafel tot hun recht komen. Na sluitingstijd ‘draait’ u de hoeveelheid licht eenvoudig omhoog, zodat u met uitstekend licht de ruimte reinigt. De aanschafprijs van een dimmer varieert van 22 tot 65 euro.

Kies de juiste kleurverlichting. Noord-Europeanen prefereren over het algemeen warme kleuren. Vraag daarom om kleur 82. Deze kleur komt overeen met gloeilamplicht. Een trend in verlichting is de terugkeer van gekleurd licht, zoals blauw en licht groen.


Zo handelt u bij een open keuken

Tips

  • Laat licht van lampen nooit in het gezicht schijnen van gasten. Scherm de lichtbron daarom af met glas of laat de lamp in de kap zakken.

  • Zorg tevens voor goede barverlichting. Wel zo prettig voor het personeel. Vergeet niet het flessenrek op de bar te verlichten, zodat gasten goed kunnen zien welke producten er zijn. Zien is immer kopen.

  • Gebruik spotverlichting om accenten te zetten, waar u wilt. Tevens verhoogt sportverlichting de sfeer aanzienlijk.

  • Vergeet niet te zorgen voor goede toiletverlichting en de lichtaanduiding er naartoe.

Reageer op dit artikel