artikel

Soorten kassasystemen

Horeca

Standaardkassa Tachtig procent van de functionaliteit bepaalt de fabrikant. De producenten, veelal afkomstig Japan en de Verenigde Staten, testen de kassa’s uitvoerig in eigen land voordat ze een kassa op de Europese markt introduceren. De standaardkassa’s zijn veelal goedkoper dan PC-gestuurde systemen. Nadelig is dat bij een stroomstoring niet opgeslagen gegevens bij een kassa zonder […]

Standaardkassa

Tachtig procent van de functionaliteit bepaalt de fabrikant. De producenten, veelal afkomstig Japan en de Verenigde Staten, testen de kassa’s uitvoerig in eigen land voordat ze een kassa op de Europese markt introduceren.

De standaardkassa’s zijn veelal goedkoper dan PC-gestuurde systemen. Nadelig is dat bij een stroomstoring niet opgeslagen gegevens bij een kassa zonder ‘memory cassette’ verloren gaan. Bijvoorbeeld bestellingen die nog niet zijn afgerekend.

PC-gestuurd kassasysteem

Een PC stuurt de kassa en haar randapparatuur via een netwerk aan. Voordeel is de flexibiliteit. De software kan immers op maat worden geprogrammeerd. Nadelig is dat veel bedrijven in verband met inbraakmogelijkheden geen gebruik willen maken van het algehele netwerk. Ze zijn genoodzaakt een eigen netwerk in te richten. Betrek daarom vroegtijdig de afdeling automatisering tijdens de oriëntatiefase voor een nieuw kassasysteem.

Zo voorkomt u een miskoop

Uw kassa adviseert uw personeel

Reageer op dit artikel