artikel

Meer winst door portionering op volume in plaats van gewicht

Horeca

U haalt meer porties frites uit een doos door te portioneren op volumebasis (een vol bakje) én daarbij lange dunne frites te gebruiken. Een bakje met zeven mm-frites lijkt immers beter gevuld met minder gewicht dan een bakje met dikke Vlaamse frieten.

Lange en dunne frites liggen afgebakken in het geserveerde fritesbakje minder vast tegen elkaar en toch lijkt het bakje vol. Ga de tactiek van McDonald’s maar na. Dunne frietjes in een klein bakje dat ook nog eens overvol lijkt omdat de helft er bovenuit steekt. Met lange dunne frites heeft u minder gewicht aan frites nodig voor een standaard bakje dat u normaal vult met tweehonderd gram en dus haalt u meer uit een doos. De winst door het serveren op volumebasis kan behoorlijk oplopen.

7 mm

frites
10 mm

frites
14 mm

frites
Portionering op volumebasis

(1 portie = 700 ml) bij een doos van tien kilo
49,8

porties
43,6

porties
39,2

porties

Tips voor nieuwe frites

Reageer op dit artikel